• Naj se je, pije, uživa in počiva...
  • Srce in razum...
  • Vsaj za en dan...
  • Z dvignjeno glavo (skozi plamene)...
  • Ženske morajo imet' ta zadnjo...
  • Največje ljubezni...
  • Za Blaža...
  • Kje je Leon Lebar...
Andrej Šifrer

CHRISTOPHER CROSS

Christopher Cross je ameriški avtor in pevec, ki je svoje največje uspehe doživel s svojim prvencem na začetku osemdesetih let, ko je obnorel svet s pesmijo »SAILING«.
Dobil je Grammyje za najboljšo pesem (Sailing), LP ploščo (»Christopher Cross«) in najboljšega novega izvajalca.
V letu 1981 je kot soavtor dobil Oskarja za najboljšo pesem v filmu »Arthur« in se z prodajo svojih plošč pomaknil krepko čez 10 milijonsko znamko.
Njegov značilni tenorski glas je zaščitni znak, ki ga spremlja skozi njegovo dolgo in bogato kariero polno nastopov po vseh kontinentih sveta.

 

Christopher je Andreja spoznal to pomlad preko skupnih prijateljev. Tako se je navdušil nad eno od njegovih novih pesmi (Bodi luč – Be the Light), da jo je sklenil posneti. Pesem se bo lahko slišala tudi iz Andrejevega septembrskega ploščka, kar je zanj povsem nov pristop pri sodelovanju z znanimi glasbeniki.
Tako visoko še ni posegel, predvsem pa je za našega avtorja laskavo priznanje, da se je za to potezo odločil glasbenik in pevec, ki je za svoje avtorstvo prejel najvišja možna priznanja v glasbenem svetu.

 

Koncerti in nova zgoščenka
Andrej ima v Londonu, Nashvilleu in Los Angelesu še nekaj želez v ognju in zna se zgoditi, da bo še nekaj težkokategornikov vstopilo v gradove v oblakih, ki se pri njem na koncu kar trdno postavijo na tla.
Koncerti bodo v tretjem oktobrskem tednu in vse kaže, da bodo glasbeni dogodek leta zabavne glasbe.

 

Predvidevajo se štirje nastopi po Sloveniji, z vrhuncem v Cankarjevem domu in bodo pospremljeni z simfoničnim orkestrom in parimi presenečenji.

 

Novi CD naj bil nared v septembru in bo soupadal z koncerti, kjer se pričakuje najbogatejša mednarodna zasedba, ki je kdajkoli počastila kakega našega avtorja.

 

Prvič, bodo pesmi našega avtorja zabavne glasbe prepevale svetovne zvezde popularne kulture. Podiranje nemogočega je postalo del njegove zavesti.