• Naj se je, pije, uživa in počiva...
  • Srce in razum...
  • Vsaj za en dan...
  • Z dvignjeno glavo (skozi plamene)...
  • Ženske morajo imet' ta zadnjo...
  • Največje ljubezni...
  • Za Blaža...
  • Kje je Leon Lebar...
Andrej Šifrer

Video

Novi album ''SRCE IN RAZUM''!

»Skoraj tri leta mineva od mojih zadnjih originalnih posnetkov in CD-ja IDEJE 30 KASNEJE, a se zdi, da je pravkar minilo obdobje, ki se je zaključilo s koncerti ob moji okrogli obletnici. Vendar se je kljub temu toliko spremenilo,« pravi Andrej Šifrer in dodaja: »Verjetno se bo veliko tega pozabilo, a sem zabeležil dogajanja na novem šopku pesmi, ki so vzklile v tem kratkem intervalu.«

 

Zadnji septembrski dan je Andrej Šifrer izdal svoj novi album ''Srce in razum''. Na albumu je osem novih skladb, med njimi oba aktualna singla 'Naj se je, pije, uživa in počiva' ter 'Največje ljubezni'. Album je nastajal aprila letos v Abbey Road studiih, nekaj skladb pa je bilo posnetih tudi v domačem RSL studiu v Novem mestu in v studiu NSK.

 

Ključno je bilo srečanje z Janijem Hacetom, ki je prevzel aranžersko glasbeno breme in presenetil Andreja Šifrerja, še bolj pa producente na Abbey Road, ki so kar zijali od presenečenja, ko so jim poslal prve demo posnetke. Vse se je začela odvijati zelo hitro in ko je Andrej izvedel, da je studio prvi teden v aprilu 'njegov', so se kocke čudežno zložile skupaj.

 

»Oba z Janijem Hacetom sva bila ob vstopanju v znamenito zgradbo navdušena in kar naprej so se pojavljale vzporednice z religioznimi objekti širom sveta. Kjerkoli poveš glasbeniku, ki se vsaj malo spozna na zgodovino svojega poklica, da si snemal na Abbey Road, vedno izzoveš začudenje, navdušenje in včasih prikrito zavist,« pravi Andrej Šifrer.

 

Pri nastajanju skladb je sodelovalo mnogo glasbenikov – za kitare sta poprijela Adam Lamprell in Richard Thompson, orgle in klavir je mestoma odigral Dean Ross, svoje vokale pa so prispevali tudi Robb Cass, Black mammas (Charmain Elliott, Tracy Chin), David Clark's Gospel Choir in Eugene Hideaway Bridges; slovenski del ekipe pa so tvorili, poleg Andreja Šifrerja in Janija Haceta, še Tokac, Žare Pak, Goran Krmac, Martin Žvelc, Iztok Turk, Maja Mol in Matej Rus. Vsa glasba in besedila pa so zrasla v glavi Andreja Šifrerja.

 

»Dean Ross je pravzaprav 'krivec' mojega gostovanja v Abbey Road studiih. Američan, ki živi v Londonu, je bil producent moje četrte plošče NOVE PRAVLJICE ZA OTROKE IN UPOKOJENCE in človek, ki ga izjemno cenim kot glasbenika in prijatelja. Pred osmimi leti sem z njim poskušal posneti dve skladbi za album KDAJ SI ZADNJIČ KAKŠNO STVAR NAREDI PRVIČ?, pa so se naša snemanja popolnoma izvitoperila. Ne po Deanovi krivdi, ampak včasih se stvari pač ne iztečejo. Od tega neuspešnega studijskega dogodka je sicer obema ostal grenak okus, vendar to ni skalilo najinega prijateljstva... In nov začetek je obetal nore zgodbe prihodnjih mesecev.«

 

Kar je nastalo v Londonu, je zdaj natisnjeno na CD ploščku 'SRCE IN RAZUM', a ker posnetkov ni bilo dovolj za izdajo, sta bili dve skladbi posneti še v novomeškem RSL studiu in cilj je bil bližje. Dosežen pa je bil, ko sta Andrej Šifrer in Jani Hace v studiu NSK preoblekla že posneto odbito pustolovščino KJE JE LEON LEBAR? Zvok je bilo treba prikrojiti obstoječim posnetkom in Jani Hace to zna.

 

SRCE IN RAZUM, novi album Andreja Šifrerja je že v prodaji!

 

V priponki pa si lahko preberete dnevnik snemanja v slovitih Abbey Road studiih, ki beleži tudi mnogo prigod. Prav tako si preberite kaj več o vsaki od skladb iz novoizdanega albuma izpod peresa Andreja Šifrerja.

 

SRCE IN RAZUM - snemanje